Agenda Lezingen

In deze agenda vind je actuele informatie over lezingen, ontwikkellabs en andere activiteiten die de Ondernemende School organiseert.

Samen met ons lezingen organiseren? Mail ons dan via info@deondernemendeschool.nl

ALMERE
  • 24 mei 2021 – Hans Lemmens | Hooggevoeligheid, opvoeding en maatschappij Hans Lemmens (1947) is auteur van o.a. ‘het elastiek tussen lichaam en ziel’, en de brochure ‘Hoogsensitiviteit; handicap of ontwikk|elingsvoorsprong’. Hij vertelt over zijn ervaring met- en   de door hem ontwikkelde visie op hooggevoeligheid, en hoe daarmee om te gaan in opvoeding, onderwijs en de maatschappij.
  • 7 juni – Ingrid Busink | Levensweg van de mens ‘Waar je Wil is, is je weg en visa versa.’ De kindertijd is het begin van ieder unieke levensweg.   Ingrid Busink (1965) vertelt over hoe de wil van de mens zich in elke levensfase anders   manifesteert, en hoe je aan de hand daarvan je eigen levensopgave en die van de ander steeds meer kunt leren kennen. Dit helpt je in de opvoeding in het omgaan met de wil van je kind.
  • 23 juni – Ewoud de Jong | Waldorfpedagogiek voor de kinderen van deze tijd Oud Vrijeschoolleerkracht Ewoud de Jong vertelt over het wezenlijke van de Waldorfpedagogiek en wat het vraagt van ouders, leerkrachten en de school om de kinderen van deze tijd te begeleiden in hun ontwikkeling.

Inloop 19.45, start en einde 20.00-22.00 – Almere Oosterwold
Kosten: €12,50

Aanmelden (i.v.m max. capaciteit van de ruimte) via info@deondernemendeschool.nl

Locatie: op basis van het aantal aanmeldingen

We hebben ook een poster gemaakt, die kun je HIER downloaden. Je mag deze gebruiken om door te sturen naar andere mensen, op sociale media delen of voor je raam zetten. Zodat we zoveel als mogelijk mensen kunnen bereiken.

ZUTPHEN
  • 19 november 2020 – Hans Lemmens | Sterksensitieve kinderen, wat hebben ze nodig en wat komen ze brengen?
  • 1 december 2020 – Hendrik Brandsma | Waldorfpedagogiek voor het individuele kind en zijn sociale ontwikkeling.
  •  14 januari 2021- Ingrid Busink | De levensweg van de mens: waar je wil is, is je weg; waar je weg is, is je wil.