In deze agenda vind je actuele informatie over instapavonden, ontwikkellabs en andere activiteiten die de Ondernemende School organiseert.

Kies onder de menu optie ‘Agenda‘ de activiteit waarin je geïnteresseerd bent.

EXTRA ACTIVITEIT

Symposium Gemeenschapsvorming op school 8 oktober in Zeist

Door onze partner ‘De Grondsteen – School voor gemeenschapsvorming en initiatief’. Voor iedereen die graag meer hoort over de achtergronden van De Ondernemende School. Wij zijn er ook met een workshop en een kraampje.

Veel van de sociale vormen in het onderwijs voldoen niet aan de behoefte van jonge mensen, ouders en leraren. Zij ervaren dat het systeem voorop wordt gezet in plaats van de mens. Er is dan ook een diepgaande verandering van maatschappelijke structuren voor nodig om het onderwijs vrij te maken van deze ‘collectivistische systeemcultuur’. Door samen te werken aan nieuwe gemeenschapsvorming starten we hiermee en maken we het mogelijk dat de individuele mens steeds weer wordt recht gedaan. Ieder kan daarmee een begin maken vanuit zijn eigen
morele kompas. Zelfs de kleinste ontwikkeling hiervan kan al veel betekenen voor kinderen en jongeren: ze ontmoeten om hen heen een samenwerken vanuit medemenselijkheid als bedding voor hun ontwikkelingsweg. Én een voorbeeld waar ze later uit kunnen putten!

Wil je aan de slag? Inzicht in wat nieuwe gemeenschapsvorming is en praktische handvatten helpen daarbij. Dat krijg je aangereikt op dit symposium!

Datum en tijd Zaterdag 8 oktober 10.00 – 16.00 uur
Locatie Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24, Zeist
Kosten € 39,50 per persoon (ter plekke pinnen of contant).
Koffie en thee is aanwezig, lunch graag zelf meenemen.
Aanmelden via dit contactformulier

Download de Flyer voor het uitgebreide programma