Scholen

Wij werken aan de ontwikkeling en realisatie van scholen in heel Nederland. Onze eerste school start in augustus 2021 in Zutphen, met een kleuterklas (en mogelijk klas 1.2). Ook reeds bestaande scholen kunnen zich omvormen tot een Ondernemende School onder onze begeleiding.

Als het aan ons ligt, dan komen er in de komende jaren overal door het land heen Ondernemende Scholen!

Zowel in Zutphen als in Almere zullen we een aanvraag gaan doen om een school te mogen worden. Dat kan sinds kort gemakkelijker en beter, omdat de Wet Meer Ruimte Voor Nieuwe Scholen dit jaar is aangenomen. Met deze wet wordt er beter gekeken of er werkelijk belangstelling is voor de school, en moeten initiatiefnemers een ‘belangstellingsmeting’ doen onder toekomstige ouders. Wij vinden dat een heel goed idee, omdat onze scholen er tenslotte zijn voor de kinderen en hun ouders – en wij graag samen met gemotiveerde leerkrachten èn ouders aan onze scholen willen bouwen.