Scholen

Als het aan ons ligt, dan komen er in de komende jaren overal door het land heen Ondernemende Scholen!

In dit schooljaar bouwen we aan de start van de Ondernemende School Zutpen in september 2021, en zijn we ook in Almere (Almere Oosterwold) van plan om ons in de komende jaren te gaan vestigen.

Zowel in Zutphen als in Almere zullen we een aanvraag gaan doen om een school te mogen worden. Dat kan sinds kort gemakkelijker en beter, omdat de Wet Meer Ruimte Voor Nieuwe Scholen dit jaar is aangenomen. Met deze wet wordt er beter gekeken of er werkelijk belangstelling is voor de school, en moeten initiatiefnemers een ‘belangstellingsmeting’ doen onder toekomstige ouders. Wij vinden dat een heel goed idee, omdat onze scholen er tenslotte zijn voor de kinderen en hun ouders – en wij graag samen met gemotiveerde leerkrachten èn ouders aan onze scholen willen bouwen.