Start je eigen school

Zelf zo’n school beginnen en mee-ontwikkelen in je eigen regio?

Leraren of ouders die de visie, missie en uitgangpunten van de school onderschrijven en graag zelf een Ondernemende School zouden willen, kunnen een beroep op ons doen.

Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek. Stuur ons een mail, bij voorkeur met je motivatie, en dan maken we een afspraak!

Besluit je na het kennismakingsgesprek, of wellicht na nog meer gesprekken, om verder met ons in zee te gaan, dan vragen we van je:

  • Dat je de missie en visie van de Ondernemende School onderschrijft
  • Dat je bereid bent onder begeleiding van een gemeenschapscoach samen te werken met ons en leraren en ouders, in de Bouwplaats voor de ontwikkeling en realisatie van jouw Ondernemende School
  • Dat je bereid bent op korte termijn de sociale scholing te volgen, die wij allemaal hebben gevolgd voor een samenwerking vanuit initiatief, interesse in de ander, en met gedragen besluitvorming.

Wat we je aanbieden is 

  • de begeleiding van een gemeenschapscoach en onze experts (steungroep) bij het opbouwen en realiseren van de school in jouw woonplaats of regio.
  • onze ervaring die vanuit de Ondernemende School is opgedaan met de oprichting van scholen
  • lezingen en PR die we in de regio organiseren, zodat we (meer) ouders kunnen betrekken. 
  • de Bouwplaats die we samen vormen met ouders en leraren die een Ontwikkellab hebben gevolgd. Vanuit de Bouwplaats dragen we gezamenlijk zorg voor de realisatie van de school. Organiseren we een belangstellingsmeting en wat er verder nodig is om de school officieel te kunnen starten. Als je wilt, lopende de procedure voor een bekostigde school, kun je eerst als onbekostigde school van start.

De gemeenschapscoach draagt zorg voor de gemeenschapsvorming in en rondom de school.