Transitie

Transitie van je school tot ondernemende school

Samen transformeren

Voor bestaande scholen die op zoek zijn naar hoe zij zich zo kunnen transformeren dat ze passen bij wat de kinderen van deze tijd en de nabije toekomst vragen voor hun ontwikkeling als mens.

Vanaf 2022 zijn wij ons aan het voorbereiden om bestaande scholen te gaan helpen een transitie te maken tot Ondernemende School. In alle gevallen leveren we daar natuurlijk maatwerk

Heb je belangstelling hiervoor, neem dan contact op met conrad.van.pruijssen@deondernemendeschool.nl of maak een belafspraak met Conrad via +31(0)615042410.

Wil je leren van onze nieuwe manieren van samenwerken of onderwijzen? 

Van B3 naar B1 school?

Ook dat kan. We helpen je graag. 
Heb je belangstelling hiervoor, neem dan contact op met conrad.van.pruijssen@deondernemendeschool.nl of maak een belafspraak met Conrad via +31(0)615042410.

Meedoen

Meedoen

Wil je meedoen? Dat kan! Als ouder, leraar, initiatiefnemer, ondersteuner, donateur of investeerder, of gewoon: als lid van onze coöperatieve vereniging, omdat je betrokken wilt  blijven en deel wilt uitmaken van deze nieuwe onderwijsbeweging. 

 • Volg ons op sociale media
 • Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkeling van de Ondernemende School.
 • Kom naar een informatieavond of lezing, of doe mee aan een Ontwikkellab (zie de Ondernemend Onderwijs. Zie de link agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.
 • Doneer of investeer

Voor technische start ups zijn miljarden aan subsidie- en investeringsmogelijkheden te vinden. Voor culturele start-ups zoals wij, is dat een stuk moeilijker! Stel je voor dat er net zo veel geld naar culturele initiatieven zou gaan, als naar technisch-eonomische initiatieven…. Dan kwam de gewenste nieuwe wereld een heel stuk dichterbij!

Je kunt ons helpen om de opstartjaren (2 jaar, max. 3 jaar per school), waarin er nog geen overheidsbekostiging is, te overbruggen. Elke school heeft een basisbedrag nodig om de begeleiding, PR, het huren van ruimten, en scholing te kunnen betalen. Een schenking of (achtergestelde) lening is mogelijk op de volgende manieren, afhankelijk van wat je insteek is:

 • Steun de scholen rechtstreeks, door de school van je voorkeur geld te lenen of te schenken. Kijk op de website van de betreffende school of stuur een mail naar info@deondernemendeschool.nl. De gemeenschapscoach van de betreffende school zal je dan in contact brengen met de initiatiefnemers.
  • Steun de De Ondernemende School als geheel door een schenking aan de coöperatie voor Vrij Onderwijs, o.v.v. De Ondernemende School.
  • Je kunt binnenkort ook schenken via de stichting Non Nobis, die een aanvraag heeft lopen voor ANBI-status. Houd de ontwikkelingen in de gaten via www.stichtingnonnobis.nl of neem contact met ons op via info@deondernemendeschool.nl om hierover afspraken te maken.
  • Word lid van onze community/gemeenschap voor vrij onderwijs (CVO) en ondersteun met je lidmaatschap ons werk ga naar de site van CVO.